petek, 13. maj 2011

When flower make my life better.

Obožujem majhne stvari. Vsaka mala stvar mi veliko pomeni. S tem ne mislim na majhne diamantke in podobno. S tem mislim na vsak trenutek, na vsako dejanje in na vsak cvet, ki ga dobim od nekoga. Danes mi je prijatelj, no njemu ne rečem prijatelj, bolj znanec poklonil rožo. Zamislila sem se. Bila sem je vesela. Bolj vesela, kot nekateri takrat, ko dobijo 10 € naprimer. Male stvari me osrečujejo. Vesela sem če nekdo opazi na meni neko svar. Ker to stvar na meni nihče ne mara. A jo je nekdo pohvalil. Vesela sem. Prav res.

Ampak kaj je razlika med;
prijateljem
znancem
najboljšim prijateljem
nevem. Prav res nevem. Poskusimo razvozljati.
Oseba, ki hodi na isto šolo, ti gre občasno zelo na živce, vendar ti je zelo dobra oseba. Včasih se pogovarjata in to je to. Kaj je ta oseba. Ne zdi se mi dovolj pomembna za prijatelja. Kar priznajte beseda prijateljstvo je močna beseda.  Pravimo da smo bili včasih vsi prijatelji. Ni res. Imeli smo znance, prijatelje in najboljše prijatelje. Torej to osebo smatram za znanca. On ne ve veliko o meni. Ve le nekaj stvari, medtem ko prijatelji vedo o tebi veliko stvari, da ne govorimo o najboljših prijateljih.
Ampak kako naj rečem sošolki. Vidiva se vsak dan, bili sva tudi prijateljici ampak sva se nekako zaradi različnih svetov v glavi nehale družiti. Kaj mi je ona. Prijateljica? Ne mi ni, ker mi ni všeč. Njeno obnašanje, njena osebnost. Znanka? Nevem.
Vem le da sem z nekaterimi sošolci prijateljica, z nekaterimi najboljša prijateljica. Medtem ko nekatere nevem kam naj dan. Niso mi znanci. So mi nekaj drugega. Nekaj na kar čustva ne vplivajo. Morda bi jim lahko preprosto rekla sošolka/sošolec.

Ni komentarjev:

Objavite komentar